Vintage | minabastatips

minabastatips

Annons

Vintage

vintage-gold-rolex

Det finns vintage-nördar och så finns det vintage-nördar. Man kan definitivt kalla mig vintage-nörd. Nu får man inte gå vilse när jag påstår detta. Jag är tvärt emot främmande när det handlar om ny teknologi, men det är några kategorier som gärna får vara från förr.

Främst gäller det klockor, möbler, hifi och bilar. Visst kan man tycka att en skinande ny klocka är ballt, men det finns ju få klockor idag som är ballare än en sport-Rolex från 70-talet. Perfekt balans i estetik och design och sällan var de överdrivna i såväl som storlek eller utsmyckningar.

Inom kategorin hifi är det nog kombinationen utav dåtidens icke digitala ljud och det faktum att högtalare fick ta plats som gör att man kan åstadkomma ett ljud få säkert har hört idag. Man använde stora lådor med stora högtalarelement vilket ger en bättre dynamik än dagens små plastlådor till högtalare.

Man kan undra varför vissa dras till vintageträsket. Jag kan enbart svara för mig själv och det primära som dyker upp i huvudet är byggkvalitet. Låt dig inte missförstå. Givetvis betyder utseendet också mycket, men jag finner en stor fascination till saker som kan håla i årtionden bara de får lite service. Saker var inte gjorda för en slit-och-släng-marknad. Det skulle hålla. Det var mer omtanke och kärlek till produkterna. Sådant gillar jag.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats