Dyksemester i paradiset Egypten | minabastatips

minabastatips

Annons

Dyksemester i paradiset Egypten

Ska man dyka så ska man åka till Egypten. Här finns det massor av korallrev i Röda havet. Det är även väldigt varmt i princip året om även om vintern är populärast för oss svenskar. Vi har ju då som kallas och vill självklart åka till solen och glassa lite.

Jag minns för några år sedan då vi var i Egypten. Min dotter vågade knappt bada då det fanns för mycket djur i havet, enligt henne. Jag tvingade henne dock att doppa sig i havet en gång, men annars var det solstol och dusch som gällde för henne och lite pool på kvällen. Vi andra nyttjade dock våra cyklop till det yttersta. Vi såg massor med fina korallrev och underbart häftiga fiskar. Min favorit var clownfisken. Den var så otroligt vacker och såg nästan photoshopad ut i solens sken. Den såg helt enkelt för perfekt ut för att vara sann.

Clownfisk

Vi såg även en liten haj, flera sjöstjärnor och småfisk. Alla namn kan jag omöjligt komma ihåg, men att det var häftigt är alldeles för enkelt beskriver. Just därför borde alla som gillar att dyka och har möjlighet att åka till Röda havet göra det. Kanske finns det andra turistmål än Egypten men just Röda havet – det måste ändå vara ett av alla dykparadis som finns i världen.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats